Anume aşa voi numi seara de 19 februarie 2013 - Pofta de a face mâncare.
În ultimul timp mai des îmi apar aşa zise pofte. Am 25 de ani şi nu-mi ruşine să zic că nu ştiu a face mâncare, mâncarea gustoasă, deosebită. Dar cred că încă nu e tîrziu să-mi corectez greşeala şi să nu-mi fie ruşine în faţa viitorului soţ :D
Astăzi n-am avut ore de lucrat seara şi am zis să învăţ să pregătesc ceva uşor, gustos şi poate ceva nou, ce pînă acum n-am pregătit. După nişte sfaturi a colegilor mei, am decis să încerc să fac ...mamaliga!!!! pentru prima data. Zis şi făcut ;) -> făina Malai EXTRA din market şi acasă repede în bucătărie pînă când pofta nu a trecut :))).
2,5 pahar de apa
cum fierbe apa punem sare
1 pahar de făina de porumb и посыпаем по-тихонечку в чугунчик. Одновременно размешиваем по центру, по центру :)) ->am scris şi receta în caz dacă o să mai apare pofta de a face mamaliga :D
Amestecând aşa mă durea deja mâna :) dar vroiam să se primească şi o mamaliguţa frumoasă şi... parcă s-a primit
Aşa de bucuroasă eram :))) Prima dată şi aşa de frumuşica!!! Am simţit de parcă am mai urcat cu o scară mai sus spre succesele vieţii mele :D
După am prăjit nişte peşte...
şi am făcut mojdei, dar nu de cela care eu mâncam acasă (usturoi cu oţet). Am făcut mojdeiul după receta colegilor mei din Nordul Moldovei.
Mojdei: ceapa împreuna cu usturoi prăjită în uleiul după peşte. Adaug apa şi iarăşi usturoi proaspăt. Mi se pare că n-am încurcat nimic şi nici nu ştiu dacă s-a primit aşa cum ar trebui. Poza mai bine nu o pun :).
Iată şi m-am aşezat la masă şi am mâncat foarte-foarte gustos şi mândră de sine :D. După ce am terminat toată трапеза, urma să spăl vasele. Ufff. Pentru a mai dobândi forţa am făcut o mică pauza. Dar să vedeţi ce mă aştepta (şi asta nu e tot)
Totuşi am rămas cu gândul: "Да ну её, poftu", mai multă chinuială. Cine ştie când o să mai vină mie pofta sau muza de a face mâncare...
Aşa a fost prima data :)
P.S. despre Пелагиюшка aşa şi n-am reuşit să citesc, dar cred că seara de 20 februarie va fi dedicată anume ei
No comments:
Post a Comment